Over ons

ORGANISATIE   WAAROM COOPKRACHT INITIATIEVEN                          

     

De creatieve coöperatie bestaat op dit moment uit vijftien zelfstandige professionals. Stuk voor stuk specialisten. Wat ons met elkaar verbindt, is onze passie voor het ontwikkelen van creatieve oplossingen en producten. Én het proces naar die oplossing toe: het ontdekken, het geïnspireerd raken en iets nieuws creëren (in welke vorm dan ook). Als specialisten binnen Coopkracht zijn we onderverdeeld in drie clusters:

Vorm en functie Vorm & functie productontwikkeling en interieur ontwerp
Communicatie en toepassingen Communicatie & toepassingen de complete communicatieketen van advies tot en met interactieve weboplossingen en offline uitingen
Beeld en geluid Beeld & geluid fotografie en audiovisuele producties


Als coöperatie hebben we met deze drie clusters grip op de hele keten van ontwikkeling. Bijvoorbeeld van ontwerp van een huisstijl tot en met de ontwikkeling van een website. Compleet met teksten, passende foto’s en video’s. De kracht van Coopkracht is dat we de keten elke keer weer op maat kunnen maken. De ene keer kort, de andere keer lang.

Coöperatie als ondernemingsvorm: snel en gelijkwaardig

Coopkracht is een coöperatie. Dit betekent dat we een platte organisatie zijn waarbij we als leden gelijk staan aan elkaar. Samen bepalen we tijdens de Algemene Vergadering het beleid. Deze ALV vindt twee keer per jaar plaats. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering is verder door de leden een bestuur aangesteld. Het bestuur bestaat op dit moment uit vijf leden van Coopkracht.

Het voordeel van een coöperatie als de onze is dat dit een flexibele ondernemingsvorm is. We kunnen snel reageren op de vraag in de markt door specialisten lid te laten worden van ons netwerk. De coöperatie biedt klanten de volgende voordelen:

  • Leden blijven zelfstandige en verantwoordelijk voor eigen klanten. Degene met wie je (al) zaken doet blijft dus jouw contactpersoon. De coöperatie kan wel als rechtspersoon optreden richting klanten en leveranciers en zo één aanspreekpunt vormen. Coopkrachtprojecten worden geoffreerd en gefactureerd vanuit de coöperatie. Dit scheelt de klant veel administratie.
  • De leden zijn eigenaar van de coöperatie. Hierdoor zijn ze in grote mate betrokken bij de bedrijfsvoering waardoor we met elkaar de kwaliteit waarborgen. Voor ons en voor jou als klant belangrijk.
  • Als zelfstandigen hoeven we elkaars broek niet op te houden. Hierdoor kunnen we onafhankelijk advies geven en ook samenwerken met partijen buiten de coöperatie om.

De regio versterken

Coopkracht voelt zich als coöperatie verbonden met Zutphen en omgeving. We willen de regio versterken door lokale initiatieven te ondersteunen. Dit doen we onder andere door de expertise van onze leden in te zetten. Zutphen Loungt is een voorbeeld van een initiatief waar Coopkracht bij betrokken is. We sponsorde een groot deel van de website en een realtime photowall.

Lidmaatschap

De Coopkrachtleden komen uit Zutphen en omgeving. We hebben allemaal meerdere jaren werkervaring in ons vak en hebben een solide eigen bedrijf met een eigen klantenkring. Potentiële leden screenen we op basis van ervaring, persoonlijke competenties en specialisme.
Coopkracht heeft twee soorten lidmaatschap:

  • Sleutelleden: houden bedrijf in het pand van Coopkracht (zes leden)
  • Netwerkleden: werken vanuit een eigen pand of kantoor (tien leden).

De leden betalen een jaarlijkse contributie. Daarnaast betalen de sleutelleden de huur voor een werkplek in ons pand aan de Berkelkade. En we kunnen allemaal gebruikmaken van de faciliteiten die Coopkracht biedt, zoals vergaderruimtes en workshopruimtes.

Coopkracht Waarborg

Leden van Coopkracht kunnen onderling een overeenkomst aangaan. In die overeenkomst leggen zij vast dat bepaalde werkzaamheden, projecten of gegevens worden overgedragen tussen de leden in geval dat nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Voor jou als klant is met deze waarborg de continuïteit van jouw project of dienstverlening zeker gesteld. Dit keurmerk toont bovendien aan dat de samenwerkende leden hoogwaardig werk leveren en een stabiele bedrijfsvoering in stand houden.

Locatie

Coopkracht is gevestigd in Zutphen. In het centrum tussen de karakteristieke IJssel en Berkel. Het kantoor aan de Berkelkade ligt ook heel praktisch; langs de rand van de stad, op loopafstand van het NS station. In ons pand heeft een aantal leden zijn vaste werkplek. Daarnaast beschikken we over twee representatieve ruimtes met de nodige faciliteiten om te vergaderen en workshops te houden.

Creatieve coöperatie Coopkracht
Berkelkade 14b
7201 JE  Zutphen
Telefoonnummer: 0575 76 90 92
Contact@coopkracht.net