Matthijs Vogels

Matthijs Vogels

Van jongs af aan hield ik me al bezig met het maken van nieuwe dingen. Zo was ik als kind helemaal fan van Technisch LEGO. Hiermee wist ik als 12-jarig jochie een ontwerpwedstrijd te winnen met een kat die echt kon lopen. Mede hierdoor heb ik een enorme drive ontwikkeld voor techniek en creatie. Eigenschappen die me later van pas zouden komen als product ontwerper in spé.

Na mijn HBO opleiding IPO, heb ik mijn kennis over conceptontwikkeling verdiept met een Master aan de Design Academy Eindhoven. Hierna heb ik voor verschillende technische bedrijven gewerkt als productontwikkelaar. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met zowel consumenten producten als professionele producten. Dit heeft me gevormd tot een allround product ontwerper met kennis en ervaring op gebied van zowel design als engineering.

Als industrieel product ontwerper en oprichter ben ik het persoonlijke aanspreekpunt van Studio Vogels. Omdat ik mijn klanten graag ontzorg, beslaan mijn werkzaamheden het gehele ontwikkelingstraject: van designstrategie tot conceptontwikkeling en van CAD engineering tot en met de realisatie van prototypes en producten. Zo breng ik de uitgangspunten van nieuwe product ideeën visueel in kaart, maak digitale schetsconcepten, modelleer in 3D CAD en maak en test prototypes ter verificatie.